TCA PEEL

TCA is een veilige zuurpeeling met een ruime keuze uit verschillende concentraties. Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig te werken.

Indicaties voor een TCA Peel zijn:

  • ouderdoms en pigmentvlekken
  • acne littekens
  • fijne lijntjes en rimpels
  • grove poriën

Na het reinigen en het voorbereiden gebied (gezicht,handen en decolleté) wordt de TCA vloeistof aangebracht. Dit veroorzaakt kort een brandende sensatie daarna wordt een speciaal mask aangebracht waardoor de ‘hitte’ meteen uit de huid verdwijnt. Vervolgens wordt er een neutraliserend serum aangebracht en daarna de aangepaste dagverzorging.

De huid zal na 2 dagen beginnen te vervellen. Dit proces duurt zo’n 4 tot 7 dagen.
Een nieuwe huid komt tevoorschijn. Door de behandeling zijn dode huidcellen verwijderd en de dieper gelegen huidlagen produceren nieuwe huidcellen.

De huid ziet er zichtbaar beter uit en na ongeveer 3 a 4 weken wordt het resultaat bekeken. Afhankelijk van de conditie van de huid wordt bekeken wanneer er een vervolgbehandeling mogelijk is.

Belangrijk is dat de huid thuis met de aanbevolen huidverzorging wordt behandeld om zo het hoogst haalbare resultaat te behalen.

De huid zal na de TCA Peel zeer lichtgevoelig zijn daarom is het erg belangrijk de huid voor een periode van 6 weken goed te beschermen met een hoge beschermingsfactor. Dit om verkleuringen van de huid te voorkomen.

TIP: Vraag na bij uw zorgverzekeraar welke behandelingen u eventueel vergoed krijgt!